Makerspace

Tarjoan avoimien teknologiatyötilojen tilasuunnittelua. Toteutan asiakkaan toiveiden mukaan toimivat työtilat ja rakennetaan toimintakulttuurin perusteet kuntoon yhdessä. Kokonaisvaltainen makerspace-tilapaketti sisältää tilasuunnittelun ja kalustuksen, intuititiivisen käyttöympäristön, laitehankintojen suunnittelun, asennukset ja koulutukset sekä työtilan toiminnan palvelumuotoilun.

Teen myös yksittäisiä toimeksiantoja, kuten laitehankintojen ja valmistusmateriaalien kartoittamista, ohjaajien koulutusta, kalustekartoitusta ja -kustomointia sekä digitaalisen valmistamisen välineistön asennus-, koulutus- ja huoltopalveluita.

Maker culture

Tarjolla erilaisia maker-työpajoja, teknologia&taide-painotuksella. Soveltuvat lapsille, nuorille sekä aikuisryhmille.

Tilattavissa myös teknologiakasvatuksen koulutuksia aikuisille, kuten opettajille ja vapaan sivistystyön ohjaajille. Koulutuksen sisältö ja kesto voidaan räätälöidä kevyestä muutaman tunnin tutustumistyöpajasta aina useamman päivän kokonaisuuteen, jossa opetellaan 2000-luvun tekemisen kulttuurin (Maker culture) taitoja käytännössä, tutustutaan taustoihin ja toimijoihin sekä kehitetään yhdessä konkreettisia työvälineitä omaan työhön.

Voit myös tilata Makerspacemanin pitämään luennon 2000-luvun tekemisen kulttuurista ja sen taustoista.

Esimerkkikoulutuksia
– 3D-tulostaminen ja -mallintaminen perusopetuksessa
– Laserleikkurin käyttö opetuksessa
– Vinyylileikkurin käyttö opetuksessa
– Vektoripiirtäminen (2D) opetuksessa
– Arduino-mikrokontrollerin perusteet

Esimerkkityöpajoja
ArcadeDIY: tee omat peliohjaimesi!
Liikkuva Linna: luo liikettä kineettisillä veistoksilla

Esimerkkiluentoja
– Mitä on maker culture?
– Makerspace Suomessa ja maailmalla