Makerspaceman Oy:n tarina on alkanut halusta tehdä innostavaa, monipuolista ja ympäröivään maailmaan kytkeytyvää teknologiaopetusta.

Yrityksen perustaja Heikki Pullo toimi aiemmin teknisen työn opettajana perusopetuksessa ja päätyi usein tekemään opetusvälineiden kehitystä, niin ohjelmistotestaamisen, laitemuokkausten kuin pedagogiikan saralla.

Maker-kulttuurin yhdistäminen opetukseen on kiinnostanut Heikkiä koko opettaja-uran ajan, Pro Gradu-tutkimuksesta (Tekemisen meininki  – Suomalainen maker-kulttuuri, UTU 2015) lähtien.

Heikin Makerspace-tilasuunnittelu on alkanut perustettaessa Helsingin ensimmäistä koulussa toimivaa avointa teknologiatyötilaa Arabia Makerspacea, joka aloitti toimintansa syksyllä 2017. Heikki on myös ollut pilotoimassa Suomen ensimmäisiä FUSE-oppimisympäristöjä.  FUSE on teknologiakasvatuksen oppimisympäristö, jota kehittää Northwestern University Chicagossa.

Vuodesta 2019 alkaen Teijolta käsin toiminut yritys auttaa asiakkaitaan opetusalalla löytämään toimivat ratkaisut teknologiaopetukseen.